Vrouwen zijn niet meer de helft van de bevolking

Feministische blogger De Zesde Clan slaat alarm! Vrouwen vormen niet meer de helft van de wereldbevolking. Er zijn namelijk wereldwijd 57 miljoen mannen meer!

Feministen zoals Gloria Steinem willen dat deze situatie meer aandacht krijgt.

En terecht, zou je zeggen als je net zo weinig onderlegd was als feministen als Gloria Steinem of De Zesde Clan die elke strohalm aangrijpen om aan te tonen hoe slecht vrouwen het hebben.

De Zesde Clan heeft er wel vaker een handje van om de feiten zodanig uit te leggen, dat ze in haar eigen straatje passen. Natuurlijk, 57 miljoen mannen klinkt als een enorm aantal. Dat is een paar keer het inwonertal van Nederland. Maar er is een verschil tussen absolute en relatieve aantallen. Als we er vanuit gaan dat de wereldbevolking 7 miljard mensen bedraagt (naar beneden afgerond, want in werkelijkheid zijn het er bijna 7,5 miljard) dan zijn 57 miljoen mannen slechts 0,75% van de wereldbevolking. 0,75%! Dus in plaats van een wereldbevolking die exact uit 50% mannen en 50% vrouwen bestaat, is de verdeling 50,75% mannen en 49,25% vrouwen.

Dat klinkt al een stuk anders, nietwaar? Niemand ziet daar nieuws in, behalve De Zesde Clan die gelijk de bekende beerput opent. Vrouwenhaat, minachting voor het vrouwelijke blablabla, het bekende riedeltje komt weer voorbij om uit te leggen waarom vrouwen bij bosjes sterven. Vaak bestaan de blogartikelen van De Zesde Clan uit copy-paste wat ze al eerder geschreven heeft.

Hoe zit het eigenlijk in Nederland? Daar hoor je De Zesde Clan niet over, wat vaak een teken is dat ze informatie achterhoudt. En jawel, in Nederland is 50,5% vrouw en 49,5% man. In de meeste landen zijn de vrouwen in de meerderheid, volgens het rapport waar De Zesde Clan zich op baseert, maar ook dat noemt ze niet in haar blogartikel. Of heeft iemand in haar artikel gelezen dat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen? Nee zeker. Dat past niet in haar slachtofferverhaal.

Het artikel van De Zesde Clan laat zien dat het nog steeds nodig is om alles wat zij schrijft te checken op feiten en achtergehouden informatie. We zien dat nog steeds als onze plicht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s