Brexit en de vrouwen

Engeland heeft een referendum gehouden, met als uitslag dat de meerderheid uit Europa wil stappen. Analisten zijn gelijk nagegaan waarom voor een Brexit gestemd is, maar ook mensen die niet wetenschappelijk onderlegd zijn, zoals feministische blogger De Zesde Clan, laten hun mening daarover horen. Volgens haar hebben meer vrouwen dan mannen voor een Brexit gestemd. Dat hebben ze gedaan (volgens De Zesde Clan dan, hè) omdat het debat voornamelijk gedomineerd werd door blanke mannen en daar voelen vrouwen zich niet door aangesproken. Klaarblijkelijk gaat het vrouwen om de vorm en hebben ze niet zoveel met inhoud.

Volgens De Zesde Clan heeft vooral het Blijf-kamp onvoldoende gedaan om vrouwen te bereiken, waardoor die voor een vertrek uit Europa hebben gestemd. In haar artikel noemt ze Jo Cox die onlangs vermoord is en die pro Europa was. Gek genoeg verbindt De Zesde Clan dat niet met het stemgedrag van de vrouwen. Zouden ze juist daarom ook niet Pro Europa moeten stemmen?

UPDATE: juist voor vrouwen kan het wegvallen van Europese wetgeving nadelig uitpakken.  Gelijk loon voor gelijk werk, maatregelen tegen seksuele intimidatie, het kwam allemaal tot stand onder druk van de EU….

Ja, dat dringt nu ook bij die vrouwen door die voor Leave hebben gestemd. De verhalen op internet zijn al op gang gekomen van vrouwen die spijt hebben van hun stem. Ze willen graag nogmaals een referendum.

Bijna honderd jaar geleden kregen vrouwen kiesrecht. Een eeuw later blijkt dat ze daar nog steeds geen raad mee weten. Baseren op inhoud, wat is dat? Ons lijkt een referendum op zijn plaats om vrouwen het kiesrecht weer te ontnemen. Misschien dat ze er over honderd jaar aan toe zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s