NRC keert terug naar de jaren vijftig

Nadat bekend werd dat Theresa May de nieuwe premier van Engeland wordt, konden we al voorspellen dat feministische blogger De Zesde Clan hier een zuur artikel over zou schrijven met als insteek De Glazen Klif. Want een hoera-boodschap voor vrouwen kon het natuurlijk niet worden. We werden niet teleurgesteld. Wat valt er te janken?

 In zin 1 van een stuk over de nieuwe vrouwelijke premier schrijft NRC

Hé, hoe zit dat? Schrijft een krant een stukje? Nee toch? Mensen schrijven stukjes en die worden in een krant geplaatst. En in dit geval heet die mens Titia Ketelaar. Dit is het zoveelste voorbeeld dat De Zesde Clan vrouwen opzettelijk marginaliseert als ze een mening verkondigen die niet overeenkomt met die van De Zesde Clan. Ze schreef al eens een artikel over het marginaliseren van vrouwen, maar ‘vergat’ erbij te vermelden dat ze daar zelf vrolijk aan meedoet als haar dat uitkomt.

Waarbij onder andere NRC terugkeert naar de jaren vijftig. De krant had ervoor kunnen kiezen om te negeren wat anderen schreven over May’s kookkunsten.

Nee Zesde Clan, daar had Titia Ketelaar voor kunnen kiezen. Een vrouw. Een krant is een voorwerp. Voorwerpen hebben geen eigen bewustzijn.

De Zesde Clan gaat door met janken. Theresa May is alleen premier geworden omdat er stront aan de knikker is. Een geweldige Catch-22. Als je geen vrouw aanstelt is het niet goed, omdat je vrouwen dan niet capabel acht. Als je wel een vrouw aanstelt, is het ook niet goed, want dan doe je dat alleen maar omdat je haar wilt zien vallen.

Ondertussen wordt er nog een vrouw gemarginaliseerd door De Zesde Clan, namelijk Andrea Leadsom die ook in de race was voor het premierschap. Leadsom kwam enkele dagen geleden nog in het nieuws toen ze zei dat zij meer kans maakte dan May, omdat zij kinderen had en May niet.  May wordt aangevallen op haar reproduceerbaarheid door een andere vrouw. Waarom lezen we dat nergens terug bij De Zesde Clan?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s