Blieft u wat seksisme bij uw Olympische Spelen?

Hoe zou een verzuurde feministe de Olympische Spelen beleven? Wie dat wil weten moet het artikel van blogger De Zesde Clan lezen. Speciaal voor haar lezers heeft ze alles wat je negatief ten opzichte van vrouwen zou kunnen noemen op een rijtje gezet, en negeert ze alle berichtgeving waarin vrouwen in een goed blaadje komen te staan. Dit draagt allemaal bij aan het doel van iemand die graag in een slachtofferrol kruipt: laten zien hoe slecht het met de persoon gaat.

Voor het eerst zitten er meer vrouwen dan mannen in de Olympische Ploeg, schreven Mark van Driel en John Volkers van de Volkskrant op 13 juli. Daarover is nergens een woord te vinden bij De Zesde Clan. Op zaterdag 7 augustus had de Volkskrant een bijlage over de Olympische Spelen van veertig bladzijden over De kracht van vrouwen. 39 pagina’s lang ging het alleen over Nederlandse vrouwen die meededen aan de Olympische Spelen. Op de laatste pagina stond ‘En natuurlijk doen de mannen ook mee’ met een collage van anonieme portretten. Opnieuw: geen woord daarover bij De Zesde Clan. Maar als het omgekeerd zou zijn geweest, dan had de Volkskrant er enorm van langs gekregen.

Op het moment van dit artikel heeft Nederland zes Olympische medailles te pakken: één is gewonnen door een man, de rest door vrouwen. Maar nogmaals: geen woord daarover bij De Zesde Clan. Die blijft naarstig zoeken naar negatieve berichtgeving rondom de Olympische vrouwen, want haar lezers mogen niet de indruk krijgen dat de vrouwen het goed doen.

Blieft u nog wat seksisme bij uw Olympische Spelen, zet De Zesde Clan boven haar artikel. Nee, wij blieven gebalanceerde berichtgeving, Zesde Clan. Maar dat zit er natuurlijk niet in.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s