Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 26

Feministische blogger De Zesde Clan houdt zich dit jaar opvallend stil wat betreft het jury’s en het toekennen van boekenprijzen aan vrouwen. Dat is niet voor niks, want alle onzin die ze daarover beuzelde worden onderuit gehaald door de feiten, zoals we eerder dit jaar al schreven.

De volgende grote boekenprijs komt eraan, namelijk de ECI Literatuurprijs. Er was een jury samengesteld die de goedkeuring van De Zesde Clan zou moeten wegdragen: vijf vrouwen en één man. (Ja, jammer van die ene man natuurlijk). De jury heeft een shortlist opgesteld. En wat is de uitslag? Vier mannen en twee vrouwen zijn genomineerd.

De Zesde Clan moet in huilen zijn uitgebarsten. Nu hadden de vrouwen eindelijk de kans om hun eigen sekse te promoten en dan nomineren ze nog steeds meer mannen dan vrouwen. Zie je wel dat ze gelijk had; vrouwen nomineren mannen om hen te behagen.

Ach, had De Zesde Clan maar de jury-instructies mogen geven, dan was het nooit zover gekomen. Dan had ze gezegd dat er niet op inhoud gelet moest worden, maar op sekse. Zo worden vrouwen toch nooit als volwaardig beschouwd?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 26

  1. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 27 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s