Seksisme Trump lijkt kritische grens te bereiken

Er is een video uitgelekt waarin presidentskandidaat Donald Trump zich zeer denigrerend uitlaat over vrouwen. De video is aanleiding voor mensen om zich tegen hem te keren. Onder die mensen bevinden zich ook blanke, republikeinse mannen aldus het artikel van feministische blogger De Zesde Clan.

Dat zou De Zesde Clan toch fantastisch moeten vinden? Niet alleen vrouwen en allochtonen keren zich tegen Trump, maar zijn eigen soortgenoten ook.

Maar nee, het is niet goed dat die blanke man dat doet, want hij doet het om de verkeerde reden. De man in kwestie zei namelijk dat hij zijn 15-jarige dochter of zijn vrouw nooit meer recht aan kon kijken als hij Trump bleef steunen.

Als weldenkend mens zou je ook zo, gewoon, uit jezelf, kunnen beseffen dat mannen zo niet over vrouwen moeten praten en niet zo met vrouwen om moeten gaan. Omdat vrouwen mensen zijn.

Het is fascinerend hoe je het als man werkelijk nooit goed kunt doen bij een vrouw. Laten we bijvoorbeeld eens kijken wat de organisatie Straatintimidatie hierover zegt (Dit is een burgerinitiatief om straatintimidatie op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Voor dit initiatief zijn 40.000 handtekeningen nodig. Ruim twee jaar na het starten van het initiatief staat de teller op bijna 25.000 handtekeningen. De Zesde Clan beveelt dit initiatief vaak aan.) Bij de veelgestelde vragen op die site staat ‘Ik ben een man, waarom zou ik tekenen?’ Het antwoord van Straatintimidatie:

Ten eerste, omdat als je wellicht een zus, dochter of moeder hebt die hier regelmatig last van ondervindt.

What the fuck? Straatintimidatie geeft aan dat je je seksueel geweld jegens vrouwen zou moeten aantrekken omdat je een naaste kunt hebben die dat kan overkomen. En als een blanke man dit als reden aanvoert om niet op een seksist te stemmen, dan wordt hij met de Dochter Clausule om zijn oren geslagen en krijgt hij te horen dat hij om de verkeerde redenen seksisme afwijst?

De enige zekerheid die een man heeft is dat hij het werkelijk nooit goed kan doen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s