Seksisme alarm: moeder heeft het gedaan

In juni schreef Sheila Sitalsing een column in Opzij. Enkele maanden later is die column onder de aandacht gekomen van feministische blogger De Zesde Clan, en ze is pislink over de inhoud. Wat heeft mevrouw Sitalsing gedaan om de toorn van De Zesde Clan over zich heen te roepen?

Afbeeldingsresultaat voor rolpatroon man vrouw

De column gaat over een onderzoek van het CBS onder jongeren waarin naar de gewenste toekomstsituatie werd gevraagd. Dat bleek een kopie te zijn van de huidige situatie: vader werkt het meest en moeder heeft een klein baantje naast haar zorgtaken. Sheila stelt in haar column dat moeders die tevreden zijn met deze situatie aan hun kinderen doorgeven dat dit oké is. De Zesde Clan ontploft:

nota bene gepubliceerd door maandblad Opzij.

Is dan werkelijk de hele wereld gek geworden? Is De Zesde Clan de enige die de wijsheid heeft om de dingen te doorzien zoals ze werkelijk zijn? Hoe haalt Sheila het in haar hoofd om naar moeders te wijzen? Vrouwen zijn nooit, maar dan ook echt nooit, schuldig aan hun situatie! Vrouwen zijn juist slachtoffer van hun eigen omstandigheden die gecreëerd zijn door (blanke) mannen. Zij kunnen daar helemaal niets aan doen. Het zijn de mannen die moeten veranderen.

Onbegrijpelijk dat Opzij ruimte biedt aan zo’n column. Het wordt tijd dat De Zesde Clan daar het roer overneemt, of met een militant alternatief komt van dat verweekte tijdschrift. Met een schuldige vinger naar vrouwen wijzen. Het moet niet gekker worden!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s