De dode vrouwenteller staat dit jaar op minstens 30

Af en toe moeten we lachen om de sensatiebeluste koppen van feministische blogger De Zesde Clan. ‘De dode vrouwenteller staat dit jaar op minstens 30‘. Klaarblijkelijk bestond er iemand die vrouwen telde. Geen idee waarom. Hij kan het ons ook niet vertellen want hij is dood. Maar hij stond dit jaar op minstens 30. Minstens 30 wat? Stond hij erop dat er minstens 30 kilometer per uur werd gereden? Of stond hij minstens op de dertigste plaats in de Top 2000?

Afbeeldingsresultaat voor moord

De Zesde Clan, die waarschijnlijk ook lange afstandsloper schrijft in plaats van langeafstandsloper, laat in haar artikel zien dat ze ook komend jaar weer creatief de waarheid gaat liegen. De waarheid liegen is een kenmerk van dogmatici. Daarbij presenteer je alleen de feiten die jouw mening bevestigen en laat je alles weg wat een ander beeld kan geven. Of je gaat dingen met elkaar vergelijken die niets met elkaar te maken hebben. Haar artikel over vermoorde vrouwen wemelt van de voorbeelden.

Als je gendergerelateerd geweld wat gedetailleerder in beeld wil krijgen, moet je goed je best doen.

Nou, dat valt wel mee, hoor. Het CBS heeft de cijfers gewoon paraat. Maar ja, daar houdt De Zesde Clan niet zo van, want het CBS is objectief en daar heeft onze feministe een broertje zusje dood aan.

Ter vergelijking: kruispunten met minstens zes verkeersslachtoffers in drie jaar heten ‘blackspots‘ en staan hoog op de lijst voor maatregelen om het aantal doden terug te dringen.

En we mogen nog blij zijn dat De Zesde Clan het bij 1 voorbeeld heeft gehouden van situaties waarin minder doden dan 30 per jaar vallen en waarbij toch veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Hoe stelt De Zesde Clan zich de veiligheidsmaatregelen bij huiselijk geweld eigenlijk voor? Dat elke man wordt voorzien van een alarmbel? Of op voorhand al in een dwangbuis wordt gestopt? Of misschien een permanente lijfwacht voor elke vrouw, net als bij Wilders, om maar eens een andere dogmaticus te noemen.

Ondertussen hoor je De Zesde Clan niet over het aantal mannen dat vorig jaar is vermoord. Dat zijn er ruim twee keer zoveel. Maar tegelijkertijd is het aantal moorden in twintig jaar (sinds het bijgehouden wordt) niet zo laag geweest. Ook daarover hoor je De Zesde Clan niet. Bij de vermoorde vrouwen zijn er vier van de tien van allochtone afkomst. Nog zoiets waar je De Zesde Clan niet over hoort. Zodra er blanke mannen te bashen zijn, staat ze voorop. Maar als allochtone mannen hun allochtone vrouwen vermoorden, dan verzwijgt ze dat feit, of ‘liegt ze de waarheid’ zoals we dat noemen.

Mocht je geweld van mannen tegen vrouwen (en kinderen) een vervelend, negatief, naar onderwerp vinden, dan zeg ik graag wat Latijns-Amerikaanse feministen in zo’n geval zeggen: ”excuses voor het ongemak, we worden vermoord”.

Een gotspe! De Zesde Clan citeert feministen uit andere landen omdat ze de situatie in Nederland vergelijkbaar vindt. De vrouwen in Midden-Amerika hebben recht van spreken. Het CBS zegt dat het moordcijfer daar enorm veel hoger ligt, met als koploper Honduras waar 120 x zoveel mensen vermoord worden dan in Nederland. Wij behoren tot één van de landen in Europa waar de minste moorden worden gepleegd. Het is hier veilig, wat De Zesde Clan ook mag beweren.

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s