Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 27

Ach, Hanna Bervoets, wat maak je feministische blogger De Zesde Clan nou? Door tweemaal in een week een belangrijke literatuurprijs te winnen (de BNG Literatuurprijs en de Frans Kellendonk-prijs) zet je haar flink te kakken.

Afbeeldingsresultaat voor hanna bervoets

Zie je, De Zesde Clan beweert graag dat vrouwen geen literatuurprijzen winnen omdat mannen worden voorgetrokken en omdat er voornamelijk mannen in jury’s zitten. Mochten er toch meer vrouwen dan mannen in een jury zitten en de prijs alsnog naar een man gaan, dan hebben de vrouwelijke juryleden verkeerd gestemd omdat ze mannen willen behagen. Mannelijke juryleden die voor een vrouw stemmen, daar heeft De Zesde Clan nog nooit van gehoord, ook al hebben we ettelijke voorbeelden aangedragen.
Connie Palmen, Ester Verhoef en Hagar Peters: een paar van de vele vrouwen die vorig jaar boekenprijzen wonnen en onvermeld bleven op het blog van De Zesde Clan, ondanks dat daar vrouwen centraal staan.

Jij zult dus ook geen vermelding bij haar krijgen, Hanna. Dat geeft niet. De blanke mannen feliciteren je van harte met de gewonnen prijzen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s