Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 28

De blanke mannen feliciteren Hannah van Binsbergen met het winnen van de VSB Poëzieprijs 2017. Een jury bestaande uit drie mannen en twee vrouwen had drie vrouwen en twee mannen genomineerd voor deze prijs. Feministische blogger De Zesde Clan hoor je daar niet over, want als een echte dogmaticus ontgaat haar alle feiten die haar eigen doorgedraaide theorieën weerspreken.

Afbeeldingsresultaat voor hannah binsbergen

Volgens De Zesde Clan is het niet mogelijk dat een meerderheid van mannen in een jury een winnares gaat opleveren, hoe vaak wij het tegendeel ook bewezen hebben. Ja, zo werkt dat als je vooringenomen uitleg geeft aan wat je wilt zien.

Hannah van Binsbergen is niet de enige winnares in deze Poëziedagen. Ester Naomi Perquin is de nieuwe dichter des vaderlands geworden. Van harte gefeliciteerd, Ester. Ook daarover geen woord bij De Zesde Clan. Die zit te wachten tot er weer eens een man een literatuurprijs wint, waarna ze daar woedend een artikel over kan schrijven.

Update: het blijft niet bij deze vrouwen. Tijdens de Poëziedagen kreeg nog een dichteres een prijs. Eva Gerlach ontving de Awater Poëzieprijs. Ook jij van harte gefeliciteerd, Eva. En ook jij zult geen plaatsje krijgen in een blogartikel van De Zesde Clan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 28

  1. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 35 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s