Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 29

Pauline Krikke is de eerste vrouwelijke burgemeester van Den Haag geworden, een feit dat toch niet aan de aandacht van feministische blogger De Zesde Clan zou mogen ontsnappen. Toch horen we haar er niet over. Waarom niet?

Ten eerste omdat het een succes voor vrouwen is en De Zesde Clan vindt dat nooit prettig. Het haalt haar theorie onderuit dat de aarde een tranendal is voor vrouwen.
Ten tweede was er met de sollicitatieprocedure iets aan de hand wat de theorieën van De Zesde Clan onderuit haalt. Ze beweert namelijk dat er altijd naar (blanke) mannen wordt gezocht voor dit soort functies en dat vrouwen niet in beeld zijn, genegeerd worden. Het is onzin dat er geen vrouwen te vinden zijn, beweert De Zesde Clan. Ze willen dolgraag.

Welnu, de vacature voor burgemeester van Den Haag was met opzet in de zij-vorm opgesteld. Men wilde echt een vrouw op die positie. Aantal reacties: 9 mannen en 2 vrouwen. Gefeliciteerd Pauline Krikke, je hoefde het maar tegen één vrouw op te nemen. Jij bent de nieuwe excuustruus van Den Haag.

Laat De Zesde Clan zich in het vervolg stilhouden als ze wil blaten dat vrouwen dolgraag een topfunctie willen. Als ze doelgericht uitgenodigd worden, maar nog steeds niet reageren, dan ligt het aan de vrouwen zelf. Met een verdeling van 9 mannen en 2 vrouwen die gereageerd hebben, krijgen bedrijven een zware dobber als ze 30% van hun top met excuustruzen vrouwen moeten vullen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s