Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 30

Feministische blogger De Zesde Clan gaat in haar artikelen vaak over de rooie als het gaat om kansen voor vrouwen op topfuncties. Die banen zouden altijd naar (blanke) mannen gaan, terwijl er hordes vrouwen klaarstaan om die posities in te nemen. En vooral als de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals kinderopvang goed geregeld zouden zijn, zouden vrouwen alleen nog maar topfuncties willen innemen.

Verwende prinsesjes

Cisca Dresselhuys, voormalige hoofdredactrice van Opzij, dacht er ook altijd zo over, vertelt ze zaterdag 8 april in een interview met de Telegraaf. Maar toen kwam de realiteit om de hoek kijken. Ze had ooit Ad Scheepbouwer, bestuursvoorzitter van de KPN, langs de feministische meetlat gelegd. Hij beweerde dat Nederlandse vrouwen niet ambitieus waren. Dat veroorzaakte zoveel tumult, dat hij twee of drie goede vrouwen uit het bedrijf een topbaan aanbood, inclusief prima kinderopvang en alle mogelijke voorzieningen. En raad eens wat? Ze wilden niet.

Dus u ging af als een gieter bij die Scheepbouwer.

„Nogal, ja. Hij zei: ’Zie je nou wel, Cisca! Nederlandse vrouwen zijn echt niet ambitieus. Dus ik heb die vrouwen opgebeld waarom ze dit aanbod in hemelsnaam hadden afgeslagen. Wat zeiden ze? ’Het komt te vroeg’. Het waren dertigers, moeders van kleine kinderen. Ze hadden op dit moment in hun leven helemaal geen zin in zo’n veeleisende topbaan.”

Het opende de ogen van Cisca. Vrouwen willen inderdaad niet. In het interview zegt ze dat journaliste Elma Drayer niet voor niets hierover het boek Verwende prinsesjes schreef (waar je De Zesde Clan ook niet over hoort, en dat aansluit bij De mythe van het glazen plafond van Marike Stellinga).

Resteert de vraag hoe erg het is dat de vrouwen die topfuncties niet accepteren. De militante wijze waarop De Zesde Clan en Cisca Dresselhuys vrouwen willen voorschrijven welke keuzes ze moeten maken, past niet bij de definitie van het feminisme, waarbij vrouwen zelf hun keuzes maken. Het is niet voor niks dat vrouwen die slachtoffer worden van militante feministen zich verzamelen in Women against feminism.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s