Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 31

Begin deze maand kwam de Universiteit in Leiden negatief in het nieuws. Drie hoogleraren, waaronder twee vrouwen, zouden een waar schrikbewind hebben uitgevoerd. Feministische blogger De Zesde Clan hoor je daar niet over. Waarom eigenlijk niet? Als er volgens haar te weinig vrouwelijke hoogleraren zijn, dan luidt ze gelijk de noodklok. Of als ze meent dat er sprake is van seksediscriminatie aan de universiteit. Maar nu zwijgt ze.

Afbeeldingsresultaat voor proefprocessenfonds clara wichmann

Seksediscriminatie aan de universiteit, een onderwerp waar jaren geleden het Proefprocessenfonds Clara Wichmann een site over maakte, waarna vier vrouwen de moeite namen om voorbeelden hierover aan te dragen. Zo hoog was de nood.

Op de site zijn die verhalen inmiddels verwijderd. Maar het Proefprocessenfonds vecht dapper door:

Op internet vindt je duizenden sex verhalen waarin vrouwen worden weggezet als lust object. Wij vinden dit onterecht en discriminerend. Vandaar dart wij een offensief zijn gestart tegen websites met geile verhalen waarin vrouwen als lustobject worden gezien.

De spelfouten geven gelijk het niveau van de auteur aan en hoe serieus je dit moet nemen.

Zo af en toe voert het Proefprocessenfonds inderdaad een proefproces. De laatste keer dat het met een universiteit te maken had, was een halfjaar geleden. Een vrouw wil dat de aanvraagprocedure voor onderzoeksfinanciering wordt aangepast aan haar situatie omdat ze zwanger is. Dat gebeurde niet en dat is discriminatie vinden zij en het Proefprocessenfonds. Succes, dames.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s